Hes och spänd

När jag pratar låter det som jag druckit whiskey, sjungit (skrikit) i ett hårdrocksband, ätit taggtråd och kedjerökt starka cigg dygnet runt hela helgen. Så är inte fallet. Jag har somnat innan 21:00 varje kväll, ätit god mat, jobbat, kollat film och tagit lugnt hela helgen. Jag har helt enkelt bara blivit jättehes och det gör ont i halsen.

Jaja, vad gör det om 100 år!

Som jag skrev häromdagen så la jag ut lägenheten för byte på blocket förra veckan. Det har gått bra, vi har fått 7 intressanta svar hittills. Det har varit lägenheter på allt från 33 kvm - 90 kvm, 4500 kr/mån - 7000 kr/mån, från Norr till Öster. Men jag har blivit helt besatt av en...
Vi kollade ju på en lägenhet i fredags. Finns bara en sak att säga. Jag ska ha den! Om jag så får gå över lik!!! En 2:a på 90 (!) kvm, gammal stil, sjukt fin på Järntorget. Jag måste ha den. Vi får se på onsdag kväll hur det blir... Jag är så spänd!

Håll tummarna för oss nu...


Morgonpigg

Klockan 02:55 vaknade jag imorse. Har inte kunnat somna om. Så efter att ha vänt och vridit mig i sängen gick jag upp 04:50 och gjorde frukost på sängen till Johannes som börjar jobba klockan 06:00. Vinkade av honom när han cyklade till jobbet nyss, och nu tittar jag på Ellens show på 5:an och väntar på att Lucullus ska öppna klockan 07:30. Jag ska köpa nyponsoppa. Det kommer bli kapplöpning mellan mig och pensionärerna utanför när det öppnas. Har aldrig skett förr.

Får se hur pigg jag är på slutet av denna dag. Jag jobbar 10-18, sen ska vi på lägenhetsvisning kl 19! Jag är så spänd på den lägenheten, tror den kommer vara GRYM!

Ha en bra dag!

Lång polis

Igår var jag och Linda hem till Lisa och blev bjudna på middag för 1:a gången i hennes nya lägenhet! Vi fick laxfile, romsås, klyftpotatis och sallad. Efterrätt var pannacotta. Jättemumsigt!:) Vi hade supermysigt, sen gick vi till Strömpis för att dansa!

Vi träffade nog världens längsta polis på Strömpis!! Tänk att jag är 1.80 med mina klackar. Tror han sa att han var 2.07? Han var inte bara lång, han var ju supergrov också!
Bytalya

Om 2 timmar ligger våran lägenheten ute på blocket. Har du en snygg 2:a i centrala Örebro med balkong så får du gärna höra av dig för byte. Vill flytta nu nu nu! :)

Bestämt hårfärg.

Idag åkte jag till Nailfashion och bestämde färger jag ska ha i mina nya hairextensions. Kommer bli 4 olika blonda/ljusbruna nyanser. Skönt med nytt fräsht hår, som jag slipper ta ur och i hela tiden. 10:e december kl. 14:00 åker håret i på heltid!

Ungefär såhär hoppas jag på att det kommer se ut:Jag tror det blir urtjusigt! :)

Fördel med hyresrätt.

Vet ni vad det bästa med att bo i hyresrätt är? Jo, att det bara är att ringa vaktmästaren när det blir stopp i avloppet. Jag ringde honom idag, han kom förbi och hittade en mumsig hårboll som satt fast. Nu blir det inte översvämmning i hela badrummet längre.:)

Den såg såhär gosig ut, fast 10 gånger större. Och med blont hår. Och lite mer slem.Grattis Tobbe!

Grattis Tobbe på 24-årsdagen! Om jag hade haft överflöd med pengar och tid, då hade jag rest de 48 timmar fram och tillbaks bara för att få säga grattis. Åhh, vad jag saknar er... Hoppas iallafall du får en jättebra dag!
 
De 2 första bilderna är från när jag fyllde 21 i Australien. Den bästa födelsedagen någonsin. Tänk hur fort de 8 månaderna gått!


Drömjobb

Jag har kommit på ett bra jobb. Att andas... för växternas skull. 100 kr per andetag. Det skulle vara ganska lättförtjänta pengar. Rik skulle man kunna bli! Jobba dygnet runt. Ibland kanske man får vara i jour och bli inringd för att andas på någon växt. Men annars är arbetsplatsen där man själv vill befinna sig.
Det vore något.

Om jag inte skulle få det jobbet skulle jag kunna tänka mig att bli fastighetsmäklare.

Vad är era drömyrken? Berätta!

Mamma, kom nu inte och säg att ditt drömyrke är att klippa tånaglar på gammlingar. :)


Vart är bilen?

Imorse kl. 09:50.


Carro: -Välkommen till Intersport det är Carro

Jag: Heeej Carro, hur är läget, vad gör du?

Carro: Det är bra! Jag sänker priser i butiken. Hur är det själv?

Jag: Jo, jag kommer komma till jobbet lite sent. Jag letar efter min bil och hittar den inte!

Carro: VA?! HAHAHAHAHA!!!

Jag: Jag vet, låter helt sjukt, men så är det! HAHAHAHA!!Johannes hade bilen till jobbet inatt, sen berättade han inte vart han parkerade den imorse. Han hade parkerat den på andra sidan järnvägen, vilket han inte brukar göra... Jag sprang runt som en vilsen själ med bilnyckeln i högsta hugg runt halva området i 15 minuter innan jag tillslut hittade den. Carro trodde jag hade fått hjärnblödning eller nått. Haha, kul bortförklaring till chefen imorse... "Jag hittade inte min bil" :)


Core

Kom precis hem från ett corepass på gymmet. Det svider dödsskönt i magmusklerna! :) Core är ett pass som riktar in sig på bålstabilitet, alltså mage och rygg. Väldigt bra pass för nybörjare, inte för avancerat.

Här förklaras core:

Core träning är en relativt nyintroducerad träningsmetod med inriktning på mage och rygg. Grundtanken med Core-träning är att bygga upp styrka, stabilitet och balans för att användas när vi behöver det som mest. Ryggen och magen är involverad i många tunga uppgifter i vardagen och en stark mage och rygg är därför en stor fördel för att undvika och förebygga skador.

Core-träning är en typ av funktionell träning men koncentrerat på kroppens mittendel. Genom att träna mage, rygg och bäcken som är kroppens centrum för balans och rörelse kan man underlätta i positioner som utsätter kroppens mittendel. Speciellt utsatta är yrken som involverar obekväma ställningar och rörelser.

Bra för utsatta yrken
I en amerikansk studie har man visat på goda resultat med Core-träning i minskat antal skador hos 433 brandmän. I USA finns nära 1 miljon brandmän där 88 500 ådrog sig skador under tjänst 2005. Brandmän är i en speciellt utsatt situation när det gäller tynga lyft, snabba rörelser och att utsätta ryggen för belastning. Studien visade en skademinskning med 42 % jämfört med en tidigare kontrollgrupp under en 12 månadersperiod. Brandmän är inte ensamma om besvärliga ställningar och lyft, även andra yrkesgrupper kan ha nytta av Core-träning.

Fördelar med Core-träning

Den största fördelen med Core-träning, förutom den skadeförebyggande effekten är enkelheten. Core-träning kan i princip utföras var som helst, såväl hemma som på gymmet. Redskap som brukar användas är pilatesboll eller en mjuk träningsmatta.

Hälsobringade effekter av Core-träning
- Smidigare kropp
- Bättre hållning
- Ökad fettförbränning
- Skadeförebyggande
- Ökad styrka
- Stabilitet
- Minskad risk för smärta i nedre rygg


Trevlig stad man bor i...


Våldsam natti Örebro

Det har varit en våldsam natt i Örebro. Under lördagskvällen och natten mot söndagen har det anmälts mängder av misshandelsfall och andra brott. Några av misshandelsfallen har varit riktigt brutala.

 

Relaterat

- Det är förvånande att det varit så stökigt med tanke på att det är en vanlig helg mitt i månaden och inte en lönehelg. Det är också anmärkningsvärt att det inträffat så många grova misshandelsfall, säger Torbjörn Roos, vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

Så här polisen rapport över de allvarligaste händelserna från kvällen och natten ut:

22.36: Bråk på Järntorget. Flera personer inblandade och någon ska ha varit beväpnad med kniv. Ingen uppges ha blivit skadad och ingen är gripen. Brottet rubriceras som försök till grov misshandel.

23.33: Stort bråk utanför krog i centrala stan. Bråket ebbar ut när polisen kommer till platsen. Det hela resulterar i att en person omhändertas för fylleri.

23.41: Tre män hotar en vakt på en krog på Drottninggatan. Ingen är gripen, men gärningsmännen är identifierade.

02.17: En 18-årig kvinna grips på Apelvägen. Kvinnan är misstänkt för skadegörelse och misshandel alternativt grov misshandel. Kvinnan ska ha slagit sönder en fönsterruta och misshandlat en annan kvinna. Bland annat genom att dra henne i håret. Kvinnan var berusad när hon greps och lades in för tillnyktring.

02.20: En ung man bli misshandlad med sparkar och slag mot kroppen och huvudet av tre gärningsmän utanför Konserthuset. Den misshandlade mannen var medvetslös när polisen kom till platsen. Han fördes i ambulans till USÖ där han kvicknade till.

02.33: En ensam man som satt på en bänk vid centralstationen attackerades och misshandlades av tre män. Mannen blev bland annat slagen och sparkad i huvudet. Polisen misstänker att det är samma gärningsmän som utförde den grova misshandeln utanför Konserthuset några minuter tidigare.

02.29: Personrån med kniv i Västhaga. En 17-årig pojke angrips av ett gäng på 7-10 personer i Västhaga. Under hot tilltvingar sig angriparna pojkens nycklar. Minst en av rånarna ska ha varit beväpnad med kniv. 17-åringens jacka hade blivit sönderskuren. Ingen gärningsman gripen.

02.33: En privat fest i en lokal på Klostergatan spårar ut. Bland annat ska en man ha gått loss på inredningen och tre anmälningar om misshandel har kommit in till polisen. Polisen misstänker att den här festen kommer att resultera i fler anmälningar.

02.40: Bilbrand på Visgatan. En personbil blir totalförstörd i en brand. Polisen misstänker att branden är anlagd. Tre personer ska ha setts lämna platsen. Eftersom bilen stod ensligt fanns det aldrig någon spridningsrisk.

02.41: En yngre man blir attackerad och skallad, med ett avslaget näsben som följd, av en okänd gärningsman på Drottninggatan.

02.52: En storvuxen man går på Köpmangatan och bråkar och knuffar på folk. Bland annat ska en person ha blivit nedslagen. Ingen är gripen.

04.17: En person blir nedslagen av en okänd gärningsman i tunneln från Järnvägsgatan mot centralstationen.
Hämtat från NA.se


Plötsligt händer det

Nu är det slut på veckan, det är dags för freedaaagsmyyyyyyyyys!

Vet ni vad det skönaste som kan hända är? När man inställt sig på att jobba helg, men på fredagen ser att man är ledig hela helgen! Och vet ni? Det hände mig idag!:)

Utgång på avenyn

Nu har jag hämtat Johannes från jobbet, och vi har ätit köttbullar och spagetti.

Nu fortsätter jag bildvisningen från helgen!

På lördagen efter Jensens bofhouse gick vi hem till hotellrummet och vilade en stund, sen började vi fixa iordning och öppna våra vinpavor. Vi festade till på hotellrummet och töntade oss en sväng i korridorerna...;)
   

   

 
Hehe, ja vad ska man säga...? Kul hade vi iallafall!:)

Sen drog vi till Avenyn. Fick en taxigubbe som var äkta Göteborgare, störtskön! Vi ställde oss i kön till Nivå, men där fick man bara komma in om man stod på gästlistan, så vi gick till ett ställe med riktigt drag. Bryggeriet hette det! De blandade gamla goda låtar med nya grymma. Alla på dansgolvet blev vilda så fort en ny låt började spelas... Likaså bartendersarna! Riktigt roligt ställe! Efter det gick vi till ett ställe som hette exet. Det var bra, men kändes lite som en labyrint med massa gångar och rum överallt.

   

Sen gick vi till donken för nattamat. Dagen efter när vi vaknat, ätit frukost, gått på stan och kände oss redo för att åka hem så hände det grejer... Problem med att få igång bilen, problem med att få upp motorhuven, problem med att komma ur parkeringshuset, problem med att få igång bilstereon. Men det löste sig tillslut.. Tack för att det finns trevliga securitas som hjälpte oss...:) Nu har ni sett bilder på oss så nu är ni väl trötta på våra nunor...:)

TACK tjejer för en superbra helg! Måste göras om snart igen!


Då har jag startat

Ok, nu är det bevisat. Min kondition är nere på 0. Jag har inte varit igång med träningen på ca 2 år. Det sätter sina spår... Jag ser ut som en deghög jämfört med alla vältrimmade kroppar på gymmet!! Men nu är jag igång, har fortfarande alla "före"bilder lagrde på datorn, får väl se om vi ser någon skillnad så småningom...:)

Dag 1 avklarad. Testade alla konditionsmaskiner idag.
Göteborgshelgen

I fredags åkte jag, Linda och Lisa till Göteborg för en tjejhelg!

Vi åkte våldtäktsbilen (min bil kallas så, eftersom regnumret är GHB som också är förkortning på en våldtäktsdrog). När tjejerna är med blir det mycket bilder... Som jag snor från dom! Vi ser inte normala ut på en enda bild, och jag lovar, jag var INTE full. Oavsett vad det ser ut som!
    
  

Resan tog ca 4 timmar. OM man räknar bort all felkörning i Göteborg... Haha, så fel det kan bli när jag är bakom ratten...

På fredagen tog vi det väldigt lugnt, gick i Nordstan nån timme. Sen gick vi hem till hotellet drack några glas och fixade iordning oss för att gå ut och äta finmat. Det blev donken. För hungriga, för mycket kö till resturangerna.:)
   
Sen gick vi hem och mös och kolla film på hotellrummet.

På lördag gick vi upp och åt STOOR hotellfrukost... Jag älskar hotellfrukost! Sen slog vi ihjäl några shoppingtimmar på stan.

  

Sen hamnade vi på Jensen bofhouse, och oj vad mysigt det var där! Alla vi tog 3-rätters middag. Jag tog Räkcoctail till förrätt, kycklingspett till huvudrätt och chokladmousse till efterrätt.. Yummie!Efter maten gick vi hem till hotellet och vilade en stund, för på kvällen vankades det utgång, och då får man ju inte vara trött!


Jag får skriva fortsättningen sen, för nu måste jag gå och träna innan det stänger!:)


Mer?

Nu när jag ändå är varm i kläderna, vad sägs om lite bilder från helgen i Göteborg med tjejerna?

Halloweenbilder

På Halloween åkte jag, Johannes, Glenn och Fredrik till Oslo för att festa hos Roy. Han bodde tillsammans med 4 andra svenskar i en stooor lägenhet... Rasade in en hel del folk på kvällskvisten!

Här har vi precis fixat oss tjusiga.
 

Bättre bild på mig, -jag var zombiemilitär


Johannes var danskung


Fredrik var stureplansbrat


Glenn var präst, och ni ser ju vad han fick på köpet...;)
-nehe, den bilden gick inte att ladda upp, men han fick en nunna senare under kvällen...

Prästen räddar blondinen från zombiemilitären

Sen kom en bögpedofil på besök. Notera hur otäck jag är i bakgrunden!

 

Roy var en nörd som gillade tidelag


Johannes blev otäckare ju mer klockan blev...


Blondinen träffade en djävul


Och det var de bilderna jag hade att bjuda på idag från Halloween!


Ledig idag!

Hej solstrålar!
Idag har jag verkligen vilat ut... Sov till 09:30, men gick inte upp förrän strax efter 11, superskönt! Jag och Johannes åkte till en butik på universitetet och tittade på en ny dator till mig, behövs verkligen! Såg en superfin, men personalen var inte den snabbaste, så vi drog. Åkte vidare till Wurth (hur gör man ett tyskt u?) och köpte undersäll till mr. J. Sen åt vi lunchbuffe på "skafferiet", det fanns bl.a pannkakor med grädde och sylt.:) Mums!
Körde iväg Johannes till sitt jobb, sen fixade jag.... TRÄNINGSKORT! Det fick bli N´joy efter flera om och men. Det kommer bli bra! Bättre än förra gången iaf, då jag tränade ca 7 gånger på ett år. hehe...
Åkte även en sväng till Marieberg och köpte lite småkraffs.

Nu ska jag ladda upp bilder från Halloween!

100% full fart

Har ni sett filmen "Click"? Just nu känns det som att mitt liv snabbspolas framåt... Herregud, snart ett halvår sen jag kom hem till Sverige från min Austalienresa! Just nu vill jag bara pausa livet lite, andas ut och njuta. Det ska jag göra imorgon... För då är jag ledig.


Miss Gaga

Kan någonting som hon får ur sig vara dåligt? Bästa låten just nu...


"Utomlands" i helgen

Ja ni, i helgen var jag utomlands... Hela vägen till Oslo åkte vi!=) Firade halloween hos Roy som bor där. Superskoj! Visar bilder och berättar mer sen... Ni måste se hur jag såg ut, otäckast i stan!! Hehe


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus