Valborgskvällen

Efter jobbet samlades gänget och grillade, drack vin och kollade på slottets otroligt storslagna fyrverkerier! Vi behövde egentligen inte ens gå ut, vi hörde all sång och stoj som kom från järntorget från lägenheten...:)

 
Linda hivar upp vin bland en massa, massa mat!

 
Såhär såg jag ut ikväll. Med blixt och utan... :)


En del av gänget i soffan. Alla är jättehungriga och väntar på att grillen ska bli ledig på uteplatsen. Bittert värre...


Äntligen är grillen ledig! Såhär ser uteplatsen ut. Helt ok för att vara mitt i stan må jag säga! Men finare blir det väl på sommaren när det förhoppningsvis börjar grönska.


Jonas fick bli grillmästare! Han skötte köttet ypperligt.


Alla mummsar...

 
Sen blev det kvällen och fyrverkerierna drog igång utanför. Jag och Linda stack ut och kikade.

Filmade även en liten snutt så ni får ta del av Örebroslottets storslagna fyrkerkerier!



Efter fyrverkerierna gick vi till videobiljarden där Linda köpte godis... Fick syn på att jag, mitt i all uppståndelse över fyrverkerierna börjat utanför, tydligen satt på mig Johannes skor... :) Kände mig som en kickerbrud med skostorlek 43...

 

Haha vilken sjuk bild på mina ben. Ser ut som små myrben jämfört med linnet!

Idag var jag duktig på att ta bilder! :) Visst?!

Bra ledig dag!

Jag har haft en bra ledig dag idag, både jag och Mr. Jämtheden var lediga idag *kors i taket*. =)

När vi vaknade åkte vi till min frisör och bokade klipptid, sen till min extensionsisättare. Så i början av Juni blir barret nygjort och fräscht igen! Efter det åkte vi till Marieberg och shoppade ballerinaskor till mig och två linnen till Johannes. Sen till K-rauta och fixade virke till ett litet projekt vi ska göra. Hann även med systemet och storhandling innan det var dags för bio. Vårat glada gäng på typ 13 personer kollade på Ironman 2. Vi tog upp hela "lyxraden" (med specialstolar och extra benutrymme). Hehe... Och filmen var jättebra!

 


Nu blir det Scrubs igen, sen våldta kudden. Imorgon börjar monsterveckan på jobbet, är ledig på fredag nästa vecka.

TOBBE & MIA!

Jag har hittat två jättebra sidor åt er! Här kan ni gå in och beställa när ni är sugna på svenska godsaker!

www.missingsweden.com          &          www.candyfromsweden.com


 


Det här är ju världens bästa idé! Varför, varför kom inte jag på den först?! Från och med nu ska jag ägna mer tid till att tänka ut lönsamma idéer...


Ny kamera?

Hmm, funderar på att köpa en kamera. Älskar ju bilder men tar aldrig några, för att jag har en skitmobilkamera. Jag har ägt en digitalkamera i mitt liv. Köpte den lagom till Australienresan... den höll i 2 veckor. Displayen och linsen gick sönder efter en festlig kväll på hostelet. Runt 1000 kronor i sjön eftersom jag inte hade någon försäkring på den.

Elgiganten vid Marieberg ska ju byta lokal, och därför har de megautförsäljning. Kanske jag kan hitta någon imorgon på min lediga dag? Ska göra ett försök. Hittar jag ingen ska jag försöka hitta en kuvertväska, nya jeans och ett par ballerinas. Det kan bli en grejt ledig dag!


Godnatt!

Nu ska vi kolla på min favoritserie innan det är dags att hoppa i säng. Imorgon blir det jobb både i stan och bakom IKEA. Som idag alltså, och förra veckan. Och resten av våren och sommaren... En jävla massa jobb just nu.

DAGS FÖR: SCRUBS!

Toppad garderob

Slutade jobbet, åkte förbi Gina Tricot och köpte en till ny topp (har kollat på den sen en tid tillbaks). Åkte hem och lagade matlådor, diskade och slängde i en tvättmaskin. Vikte in min nya topp och räknade alla toppar jag äger i garderoben. 81 st. Ytterligare några jag inte räknat med ligger i tvätten.



Översta hyllan räknas inte, för där ligger det långärmade tröjor, lite klänningar, några koftor m.m.


Jag kommer lätt komma upp i över 100 st innan sommaren. En del samlar på skor, endel väskor. Jag samlar på toppar. Ärmlösa, brottar ryggade, t-shirts, tubtoppar. Alla snygga är välkomna in i min garderob.

Quick från Quicksilver

Efter ännu mera vila mår jag nu lite bättre. :)

Direkt jag kom innanför dörren idag och skulle slänga mig i sängen, pga huvudvärken, ringde det i porttelefon. "Hej, jag har ett paket från DHL till Joanna" sa han i telefon. -Jaha, vad kan det vara tro?
Öppnade paketet och det var min beställning från Karmaloop jag gjorde i onsdags, ni kommer ihåg Quicksilvertopparna? Det tog alltså 3 arbetsdagar att få ett paket från Boston!! Helt amazing! Det stod på hemsidan att det tar 2-5 veckor med internationella beställningar, så gissa om jag blev glad?!

Huvudvärken gick inte över för det, men vilken tur jag hade som kom hem tidigt från jobbet just idag!

Såhär ser dom ut. Orkar inte visa dom på nu. Men är skitnöjd, värt varenda dollar!




Huvudvärk

Imorse vaknade jag kl. 06:30 av sprängande huvudvärk. Åkte och tanka bilen, tvätta bilen och sen iväg till jobbet. På jobbet var huvudvärken outhärdig. Varenda hjärtslag kändes som en hammare som bankade i tinningarna och bakom ögonen, och jag kände mig illamående av allt ljus runt omkring. Migrän såklart. Fick åka hem efter 2 timmars arbetande. Så jag var hemma 11:30, tog tabletter och sov tills Johannes kom hem 14:00, fick mer tabletter och somnade om till 15:30. Nu mår jag bättre.

Jag som ville använda mina nya jobbskor jag fick häromdagen, de är världens skönaste. Bästa jobbskorna hittills. Adidas sequene. Det får bli imorgon!


Ockelbo/Gävle

Hemma från vår tripp till Gävle/Ockelbo. Det har varit jättekul!! Vi hälsade på hos Kenneth och Sofie i deras nya lägenhet, och OJ vad fint dom hade, det är nog mysigaste lägenheten jag varit inne i! Vi blev 8 personer som festade till det, sen åkte vi taxi till Gävle och gick på en nattklubb som heter Heartbreak. Heartbreak var jättebra, mycket folk, bra musik och skön stämning. Sen vart det taxi tillbaks till Ockelbo och sömn.
Dagen efter gick vi allihop + söta Elmina (hund) på en långpromenad i Ockelboskogarna. Skönt väder och bra med promenix dagen efter.

Jag tänkte ta mycket bilder, men det blev 6 st, duktig som vanligt haha. Här är dom!

Snart framme! Det tog prick 3 timmar att åka dit.


Den här tjusiga pållen såg vi ju också


Efter ett par öl (för mycket?) fick killarna för sig att tattuera varandra. Meningen var att alla vi skulle göra samma på foten. Tur att både jag och Johannes stod emot grupptrycket, för fy fan vad fult det blev! haha.. Sofie är tattuerare och har utrustningen, men det var INTE hon som gjorde tattueringarna vill jag bara upplysa er om.






"Dont do this at home" VSDFR = Vad Spelar Det För Roll. Snygg va? Den här blev ändå snygg om man jämför med den som Kenneth gjorde på Stefan... Jisus :)


Blev även ett litet filmklipp från bilfärden. Lyssna vilken bra musik vi hade! :)



Det var allt jag hade att berätta om den trippen. Kommer åka dit till sommaren också. Längtar redan!

Ledig! Ocklahoma?!

Nu har jag tagit helg, man tackaaar! Jag har jobbat sjukligt mycket de senaste 2 veckorna, ca 25 timmar övertid. Men som sagt, jag ska maxa lönen nästa månad. Med stor marginal... :) Har varit sliten och trött, men det kommer det vara värt när lönen trillar in!

Firade mina första lediga timmarna efter jobbet med Rosalis mexi-shrimps, i sällskap av Johannes, Jonas och Morgan. Nu sitter dom och kollar på film, jag nördar som vanligt vid datorn.

I helgen reser Jondahl Sturkheden (jag) till Ocklahoma och Gävle. Med mig har jag min krigare Jullard Mugg och 2 andra grabbar. Vi ska visa Gävleborna Örebrotakter. :) Ska bli kul att se hur Kenneth och Sofie har fått det i sin nya lägenhet. Ockelbo och Gävle, Kenneth och Sofie, ses på lördag!


Bild från när jag fyllde 21 år i Australien. -Johannes, Kenneth, Sofie, jag.

Oversize

Jag ÄLSKAR oversizade toppar! Tunnt, fint material och gärna djupt urringad rygg.. Ooo, så snyggt! Tänk: sommar, en knytbikini under, solbränd rygg och beachfrissa.
Dessa beställer jag från min favvosida: karmaloop.com Någon som beställt från den sidan? Undra hur lång tid det tar, företaget är amerikansk tror jag. Och hur mycket blir tullavgiften på?

 

 

 
Samtliga toppar är Quicksilver. Kollade upp om jag kunde beställa dom genom jobbet, men tydligen har inte Quicksilver i Sverige några tjejkläder utan riktar bara in sig på killar. Därför måste jag beställa från USA.

Too tired

Jag har så mycket att berätta. Har ju inte bloggat på en halv evighet. 
Men är så trött och utarbetad, så... orkar....... inte............ skriva................... något. Idag.


Jag har såhär grusiga ögon just nu.

Vårtecken

Såhär ser det ut vid Södra stationen i Örebro, det är helt lila över hela backen!
Ooo, vårkänslor!





Åkte till jobbet en morgon och var tvungen att hoppa ur bilen och ta bilder..

Fixat klorna

Sådär, nu är jag tillbaks från mitt lilla uppdrag! Jag har nämligen varit och byggt naglar för 1:a gången i mitt liv. Fick det av Johannes i födelsedagspresent, på Hair & Beauty center. Supergullig tjej där som fixade på mig, jag är jättenöjd! Det fick bli fransk manikyr, med 2 blomstenar på varje ringfinger.

Före:                                                            Efter:

  

  

Jättefina är dom jämfört med mina skabbiga orginalnaglar!! :) Syns inte så bra på bilderna, men dom är tjusiga!

Upp på stan

Nu ska jag sticka iväg upp på stan och göra en grej jag inte gjort förut... Det kommer säkert ta lång tid, men jag tror det blir bra. Ni får se vad det är senare idag. ;)

Plötsligt händer det

När jag åker hem till/från jobbet passerar jag 8 st rödljus. Idag, för första gången i min bilhistoria (from sommaren 2009), var det grönt på alla jag passerade. Jag åker till och från jobbet i genomsnitt 10 gånger i veckan. Det betyder att chansen är 1 på 500 att det är grönt på alla samtidigt. Inte så stor chans med andra ord.

Betyder det att jag ska köpa en trisslott idag?

Inget att skriva egentligen

Jag skriver inget, för jag har inget att skriva.

Jag har jobbat 10 timmar övertid på mindre än 4 arbetsdagar. Phuu, vill MAXA min lön nästa månad! Och det kommer jag göra med tanke på det nya handelsavtalet också... =)

På torsdag ska jag göra en kul grej... Ni får se då! ;)

Silvergruvan, Karlstad, allt!

Helgen är snart slut och jag har avverkat tandläkaren, Silvergruvan och Karlstad. Ja, jisses vilken helg det varit! Orkar inte berätta allt ingående, men lite ska ni få ta del av.

Fredag: Åkte tidigt på möte på jobbet (typiskt att det alltid är möten på mina lediga dagar), sen iväg till tandläkaren. Det gick jättebra! Åkte hem och väckte Johannes (som knegat hela natten) och packade väskorna för en liten helgtripp. Vi började med Silvergruvan där vi åt god mat, bastade, spelade ps3 och fixade med bilen.

Lördag: Åkte till Karlstad direkt vi fixat iordning oss och åkte först till Bergvik köpcentrum eftersom jag glömt partyklackarna hemma. Det var ju en bra anledning till att köpa nya pjucks. Ska alltid "glömma" klackarna hemma framöver.. :) Värsta strippskorna blev det! Hur snygga som helst! Från Scorette.


Stripperheels


Vi åkte hem till min kusin Emma i Kronopaken där festen skulle vara, och oj sån fest det blev på kvällen! Hon bodde i en 2:a på 63 kvm och det kom runt 50 personer... Herregud! Studentfolk. Jag, Johannes och Kim drog vidare in mot stan och festade vidare på ett annat ställe, sen gick vi till världens bästa klubb; Nöjesfabriken. Jag har varit där innan några gånger, och det är det bästa stället ever. Vi fick dans, skratt och handskas med "fula trix" under kvällens gång, haha..

Söndag: Ja, ni kan ju gissa hur vi mådde imorse? Och hur det såg ut i lägenheten efter festen! Det var bara att sätta igång och städa. Den här hittade vi i sovrummet också?! Hahahaha, va fan...?!



Vi åt pizza och gick runt i området och hälsade på i studentlägenheterna hos Emmas vänner. Vilket underbart väder det var! Men solen skiner väl alltid i Karlstad? ;)

Sen var det bara att hoppa in i bilen igen och dra oss hemåt mot Örebro där vi avslutade helgen med att fira Patrik som fyllt 20. Vi åt på Efesos, hur bra som helst -som alltid.

Nu sitter jag här och har lasagne färdiglagat. Helgen gick så fort! Då är det väl dags att förbereda sig mentalt för "mördarveckan" på jobbet. Ska få jobba i stan lite denna vecka också. Det blir bra.

Nej dags att hugga in på lasagnen, sen blir det att tvärdäcka i sängen. Godnatt!


Tandläkaren imorgon

Jag är jättetrött. Och varför är jag vaken måntro? Jo, för jag är nervös. Varför? Jag ska till tandläkaren tidigt imorgon. I och för sig så är det ju ganska skönt när de pillar i munnen, brukar ju gilla att gå till tandläkaren. Är bara nervös över att de hittar något hål. Jag som är så spruträdd... Hoppas inte det är något tok i min mun.



...och hoppas verkligen att Sonny gett mig rätt vägbeskrivning!
Är inte bra på att hitta i Kumla.

Tidig kväll

Nu ska jag lägga mig. Såhär tidigt har jag inte lagt mig på... säkert flera århundraden.
Slut som artist helt enkelt ;)

Godnatt

Ugnspannkaka

Åhh, väntar på att ungspannkakan ska bli klar! Känner doften... Är jättehungrig!! Ibland blir pannkakan jättefin och gyllenbrun, men oklar och degig i mitten, och ibland blir den perfekt. Varför blir det så ibland när jag använder samma recept varje gång? Och samma ungsform? Och samma mängd? Why?




Receptet kommer från Arla.

3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 st ägg
1 tsk salt
300 g bogfläsk
3 msk smör & rapsolja

Sätt ugnen på 225°. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken. Vispa i ett ägg i taget och salta. Skär fläsket i tärningar. Ringla smör-&rapsolja i en långpanna, ca 30×40 cm. Lägg i fläsket och rör om. Stek fläsket i mitten av ugnen ca 10 min. Häll pannkakssmeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen 20–25 min.


Mamma och jag

Gud vad lika jag och min mamma är! Bilden är från när jag fyllde år, fick en locktång av Sirpa och försökte mig på att göra lockar på mamma. Det gick sådär..:) Den funkar på mig iaf, nu när jag fått öva en del. :)



Sen en bild på tårtan jag bakade hela dagen (hmm?) och mig!

Igår

Bilder från Johannes mobil, från igår.










Vårigt

Underbara väder. Efter en lång och kall vinter med massor av snö uppskattas vår mer än någonsin! Vårkänslor på hög nivå. Tänk att det var två år sen jag var med om svensk vår senast... Underbara årstid!

Idag blir det årets första grillning. På våran uteplats!

Skoj kväll blir det

Snart ska jag agera frisör åt Jonas. Jag börjar bli riktigt haj på det där;)

Ikväll blir det festligheter! Vi ska till Lisa på inflyttningsfest, massor av roligt folk kommer det bli!
"finns det hjärterum, finns det stjärterum"



Den bjuder vi på... ;)

Avatar 3D

Det har ju äntligen öppnats 3D bio här i Örebro, så ikväll ska vi kolla på Avatar 3D. Förra gången vi kollade på den på bio hade jag jobbat hela dagen och var helt slut, så jag somnade i 1,5 timme och missade halva filmen... Så det ska bli spännande att se hur den slutar :)
Sen har jag ju en innestående Oscarsmeny på köpet! Det kan inte annat än att bli en bra kväll.

GLAD PÅSK på er!


Hero of war

Lyssna på texten.


Shoóholic

Jag vill ha hem dom. Allihopa! Helst imorgon, eller åtminstånde innan lördag. Från www.nelly.com

  
 
 

Vilka skulle ni välja? Jag är mest inne på de gråa högst upp till vänster. De kostade bara 399 eller nått sånt. Det kan man väl unna sig för födelsedagspengarna, det som bli över?


Äckliga enna..

Äckliga uteliggare. Hörde för 1 timme sen hur det snarkade och sjöngs om vart annat från trappuppgången. Smög ut genom dörren och där låg en uteliggare däckad på våningen under. Det stank helvete.

Ringde 11414 och skulle pratade med polisen, är så trött på detta eftersom detta är 4:e gången sen vi flyttade in. Medan jag väntade på min tur i kön gick jag ut och tittade igen. Då sitter hans kompis och klappar på honom för att få han att vakna. Sen kom jag fram i telefonkön och fick prata med polisen. Skulle gå ut och kolla om de fortfarande låg kvar där, och jovisst. Men nu hade den andra också somnat och snarkade högt... Sen började en av dom sjunga "teddybjörnen fredriksson" i sömnen. Telefonisten jag pratade med skulle skicka hit polisen.

Nu är dom borta med stanken sitter kvar där ute. Vet inte om polisen var här, men problemet är löst iallafall. Om inte annat fick jag några bra tips på Facebook under tiden det hela skedde.


 
               

1:a April

Sköna, lediga dag... Solen skiner och jag har gått på stan halva dagen. Jag hittade en topp från Carlings med den mest perfekta passformen! Hoppas den kommer in i fler färger. Jag köpte en cremefärgad, men den fanns även i svart och leopardmönstrad (jag är ju ingen svensk hollywood fru än, så väntar med den leopardmönstrade). haha

Om 40 minuter ska jag iväg på spinning, efter det blir det helkroppsrenovering. Att raka benen tycker jag tydligen är överskattat, men nu börjar Johannes protestera, så det är väl dags att ta itu med varulvsbenen. Kommer nog gå ner 1 kg bara av att göra det... :) haha... Sen blir det ansiktsmask, fotmask, nagellack. Ja, sånna där tjejgrejer ni vet ;)

Vilken härlig ledig dag!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus