Bilduuur


Johannes chillar bredvid en hoppenin..


Johannes lar sig surfa en molning morgon pa Scarborough beach


Beachvolley pa stranden, utkladda manniskor


Australia day, Perth i bakgrunden


Fina fyrverkerier over Swan river


Tobbe och Mia pa Indi bar


Nattklubb som sprejar fukt pa gasterna for att svalka



Det tar ca 7 minuter att ladda upp varje bild, sa nu ar tiden slut och jag maste ga tillbaks med min hyrda cykel... Ikvall blir det lite Jacobs creek och chill med de andra backpackersarna kanner jag...:)

Byebye blabarspaj

Hillerys

De senaste dagarna har varit lite stressigt, fram och tillbaks pa olika stallen hela tiden. Men nu har vi gjort de arenden vi var tvugna att gora nar vi kom hit... Skont..:)

Imorse hyrde jag en cykel och trampade 1,1 mil till Hillarys. Johannes hade med sig sina inlines och kampa pa med dom. Det ar som att komma till Vastkusten i Sverige. Ett 40-gradigt Vastkusten. Det ar en "hamnstad" eller vad man ska kalla det. Massa fina batar och mysiga affarer pa bryggorna... Vi pa Aquarium, dar fick man se hajar, salar och "hitta nemo" fiskar.

Det jobbiga kom sen nar vi skulle hem. Varsta motvinden och uppforsbackar hela tiden. Trodde jag skulle avlida. Kan man drunka i sitt egna svett? I sant fall var jag nara pa.

Nu ska jag ta mig lite tid att lagga upp lite bilder at er..:)

Ursakta mina vanner...

...jag har haft fullt upp nu de senaste dagarna!

Nu sitter vi hemma hos Tobbe och Mia, idag ar det australia day, en dag som alla firar har. Sitter ett svenskgang ute pa uteplatsen, dricker lite och ater lite. Mysigt! Kommer nog dra in till stan senare ikvall. Shaka loss lite!

Imorgon kommer jag uppdatera igen, och da ska jag lagga ut massa bilder! Lovar!

Linda och Lisa, hoppas att flyresan gick bra och att ni har det varm och skont i Thailand.

Saknar er alla darhemma!

Nytt mobilnummer!

Nu har jag fatt ett nytt aussie mobilnummer, sa nu kommer jag anvanda det framover, inte mitt vanliga Sverigenummer. Det nya numret ni ska sla om ni vill fa tag pa mig ar:
+61422 945 268

Johannes nummer ar:
+61403 987 912 

(Linda och Lisa, ni maste ringa det nar ni ar pa G hitat, sa ni far tag pa mig/oss!)

Tuesday 22 January

Hej!
Idag har vi varit ute pa aventyr igen! Imorse var vi upp tidigt, Johannes hade surfingkurs. Jag skulle ocksa haft det, men jag ar ju haltalotta just nu sa jag fick hoppa over. Skadade mig i foten haromdagen. Tog massa bilder iaf, ska lagga upp sa snart som mojligt!

Sen var vi till Fremantle och gick nagra timmar, sen var det lagenhetsvisning.

Nej nu hinner jag visst inte mer! Ska ata mat nu hos Toby och Mia!
Hors sen!

Bjuder pa lite bilder!

       

Alla bilder ar klickbara for forstoring! Har mera, men tiden ar snart slut for idag. Fortsatter mer nasta gang! Ska forsoka uppdatera minst 1 gang om dagen. Nu ska vi ga till Tobbe och Mia och saga hej!

Cheers! 

slackpacker

Nu sitter vi pa ett internetcafe i Scarborough.. Lite blasigt idag, men solen skiner for fullt och klockan ar snart 19. Idag ar forsta dagen vi inte har jetlag, vaknat 03:00 pa mornarna och somnat 22 pa kvallarna innan. Men nu borjar det styra upp sig...:) 

Just nu ser situationen ut som sa att vi har flyttat ut fran Tobbe och Mia, och bor nu pa ett backpackerhostel som heter Indigo. Kanns lite konstigt, har aldrig gjort det innan. Dela allt med alla! Som tur ar fanns det "privata" rum som jag och Johannes tog. Men i helgen far vi antagligen bo i ett "dorm" rum, som man delar med typ 4 andra backpackers, spannande... Lite sunkigt... Som Annika i "Tommy och Annika" skulle sagt: Det har skulle inte mamma tycka om...
Men det duger just nu!:)

Vi letar lagenhet for fullt just nu.. Har fatt napp pa 2 st. Ska pa visning pa ena imorgon och andra pa fredag. Vore toppen om vi kunde fa nagon av dessa. Hoppas inga andra ar intresserade av dom...:)

Igar var vi in till Perth (Scarborough ligger ca 1,5 mil ut mot beachen) dar vi fixade aussi-bankkort. Skulle aven fixat nya mobilnummer osv, men maste tydligen kopa ny mobil sa vi lugnar oss ett tag till. Sen gick vi walkabout pa ett zoo... Fick se massa olika djur och insekter.. huu..  Efter ett par timmars vandrande inne pa zoo:et tyckte vi det borjade bli folktomt.. Gick vidare darinne och traffade pa en securitas vakt som precis skulle ga darifran och bomma igen. Det hade tydligen varit stangt 45 min redan, och vi holl pa att bli inlasta. Men det hade ju varit en upplevelse att sova med tigrar, lejon och bjornar, om inte annat hade det varit laskigt...


Till kvallen blir det testning av lite nyinkopta viner.. Kanske man vagar sig ut och ova pa engelskan med de andra backpackersarna. Far se om det blir nagra floskler tills nasta gang jag uppdaterar! :)

Hoppas allt ar bra darhamma! xoxo Jo

down under

Nu sitter vi har i Australien, inte ett enda moln pa himlen och varmt! Kom fram i sondags natt, fick ett fint valkomnande av Tobbe och Mia som stod dar med Sverigeflagga, och skumpa!
Igar var vi pa promenad och kikade runt i Scarborough och pa kvallen var vi hos Tord pa barbeque och tog en vinare. Ahhh, det ar underbart har! Oroa er inte for oss...

Idag maste vi in till stan och laga Johannes resvaska som gick sonder pa flygresan, sen ska vi leta backpackerstalle vi kan bo pa.

Ska ta lite bilder och lagga upp sen sa ni far bli lite avundsjuka dar hemma i kylan...

Later!

Imorgon!!!

Ursäkta för dåligt uppdaterande under de senaste dagarna... Jag har verkligen haft fullt upp!
Blev preciiiis klara med all urpackning av lägenheten. Enligt schema skulle den även ha varit urstädad nu, men ack så mycket grejer vi hade att plocka ner i förrådet... Får helt enkelt gå upp några timmar tidigare imorgon och städa... :S

Imorgon är det den stora dagen! Åker kl 13:00 med tåg till sthlm. Därefter med arlanda express till arlanda. Sen börjar den långa flygturen... Arlanda-Frankfurt, Frankfurt-Singapore, Singapore-Perth. Sen är vi framme!! :) Klockan kommer vara 18:00 svenk tid på lördag, tänk på oss då! Just ja! Klockan ni ser i headern är tiden i Australien.. Alltså 8 timmar före! Så jag är inte helt vimsig, för er som trodde det (nja ibland kanske), det fanns en tanke bakom den konstiga tiden.

Nej jag ska ju upp tidigt imorgon, så nu ska man försöka sova.

Overkligt..

Idag gjorde jag min sista dag på jobbet.. Känslosamt att säga hejdå. Är ju bara borta till 8 juni, men ändå får man en klump i halsen. 4 dagar kvar nu, nu ska det sista fixas innan resan.

  • Klippa mig
  • Köpa adapter
  • Fixa sista andrahandskontraktet på lägenheten
  • Möbelkontrakt
  • Flytta ur + flyttstäd
  • Packa
  • Melins fastigheter besök
  • Säga adjö till närmsta


Åhh, känns så overkligt. Vad har vi gett oss in på?


vimmel

Hittade lite vimmel från Björnis! Några utav de 33 personer som joinade.




Hej

Va roligt att det har blivit så många läsare!:) Lägg nu till mig i favoriter om ni inte redan gjort, så får ni veta allt som händer när vi är bortresta!;)

Tack för gårdagskvällen alla som var med! Mycket god mat och trevligt sällskap. Servicen var väl kanske inte 100%, men annars bra. Var det någon som tog bilder därifrån? Jag glömde faktiskt.


5 dagar kvar nu... Sista arbetsdagen imorgon... Taggad!

Min underbara engelska

Igår solade jag solarium, och upptäckte senare på kvällen att jag bränt mig lite på kinderna. Nu innan resan försöker jag öva lite på engelska här hemma för att "komma in" i språket. Tittar lite på Johannes medan jag smörjer in mig med fuktighetskräm och säger:

-Now i really need to get... fukt.

Ja, ni förstår ju hur många floskler det kommer kläckas innan resan är slut. Återkommer med fler.
 

Tick tack

Nu känns det att det verkligen börjar på att närma sig avresa. Idag har jag varit ledig, och tiden har gått åt till att plocka ner lägenheten i kartonger. Hann slänga i mig lite mexi shrimps också... ;)

5 arbetsdagar kvar. Antagligen de 5 äckligt längsta dagarna jag kommer vara med om. Men ska inte klaga, är ju ledig på obestämd tid därnere i down under. Och jag vet att ni älskar mig för det... ;)

Nu ni...

9 dagar kvar tills planet går!! Sen blir det steka...


Rosalis förföriska rätter

Igår var Johannes borta under dagen, och då passade jag på att njuta... Gick till Rosalis deli och köpte mat! (Han är trött på den maten). Bäst att passa på när han är borta...
Beställde som vanligt pasta med hälften mexi shrimps, hälften chicken alfredo. Sen gick jag hem och njöööt... Mmmm... Dagen räddad!



Kan verkligen få cravings efter denna underbara rätt!

...förresten

Jag ska inte säga att jag inte gillar jul, jag gillar ju självklart julafton, men när det blir så många firanden så blir det... mycket. Ja ni förstår!

Sista julfirandet

Åhh, kom precis innanför dörren till ett varmt mysigt hem...:)

-24 grader på vägen från Kilsmo (Johannes mor bor där). Vi var där och firade sista julen. Fjärde och sista. Kan ni förstå vilken hets jag har varje jul? Vissa år kan det vara upp till 5 st julfiranden. Kanske därför jag aldrig gillat jul något vidare, sen våran familj splittrades för 14 år sen. Aja, nog om det, nu är det långt kvar till nästa jul.

Vi åt gott och spelade kort i Kilsmo, och de som varit snälla 2008 fick varsin julklapp! Bara jag och Sandra tydligen...:) (de andra har ju redan firat jul tillsammans). Jag fick ett usb-minne på 8 gig, precis vad jag behövde just nu. Tack!:)

Nej, nu ska jag ta mig en varm dusch... Mmm...

Varma jacka

I snart två månader har jag letat hysteriskt efter min varma dunjacka. Ni vet då i November när det började snöa en dag? Ja, sen dess!! Trodde jag hängt upp den på en galge i förrådet, så letade där, överallt! Nix, hängde inte där. Letade i garderoben överallt. Nix inte där heller. Trodde ett tag att någon brytit sig in i förrådet och stulit min varma jacka. Har ingen annan varm jacka heller, eftersom jag rensade min garderob och gav allt till myrornas för ett tag sen. Och tänkte att jag skulle använda min dunjacka fram tills vi åker utomlands.

Men i torsdags, nyårsdagen, då hittade jag den! Gissa vart den gömt sig hela våren, sommaren och hösten? Jo, på klädhängaren i hallen!! Hela tiden har den hängt där!! Så har man gått och frysit flera månader i onödan. Men kan ni förstå vilken lycka?! Just nu när den behövs som mest..!

Då kanske ni förstår också hur det ser ut på klädhängaren i hallen, överfullt...


Nämen, en dagens?!

Har aldrig lagt upp en dagens, och någon gång lär ju bli den första! Men jag måste öva lite, det är ju jättesvårt att inte få med blixten i spegeln?! Wellwell, övning ger ju färdighet!

Slapparlördagsoutfit:



Kofta: Interport
Linne: Gina tricot
T-shirt: Lager 127
Leggins: HM
Naglar: HM
Duntofflor: Julklapp 2003
Hår: www.rapunzel.nu
Örhängen: Ur&Penn
Halsband: Två Hjärtan


Sömn

Nej, vet ni vad? Jag sov till 11:45 idag! Helt sjukt, HUR kan man sova så länge?! Jag är i och för sig ledig idag, så det gör inget. Man uppskattar verkligen ledigheten när man jobbar mycket! 

Idag har jag verkligen inget på schemat, inte ofta det är så... Ska bli så skönt! Kankse ploppar upp lite fler inlägg än vanligt idag med andra ord.. 

Vad ska ni göra idag?


Avskedsfest

Om två veckor befinner jag mig i flygplanet mot Australien... Tänkte ha fest på Björnstugan med mat och dryck! Lördagen den 10:e ( om 8 dagar) smäller det! Har inte allas mobilnummer, skulle jag missat någon skriv här om ni är sugna på att komma.

Det kommer bli kul.....;)



New years eve!

Här kommer lite fler nyårsbilder! Snott dom från Lisas ansiktsbok.... ;)

















Tack för en underbar nyårsafton!=)

Gott nytt år!

Hur mår ni idag, såhär 1:a dagen på året? Jag mår faktiskt helt ok trots gårdagens alkoholhaltiga intag.
Var på två fester, hos Bengan och sen till Håret. Vid 12-slaget stod vi vid slottet och kollade på fyrverkerierna, finfint!

Lite bilder från gårdagen kan jag bjuda på!


På dagen jobbade jag i nyårsoutfit, underbart väder utomhus!



Linda och Lisa kom efter jobbet och vi fixade iordning oss


Jag och Johannes hos Bengan, haha kolla Adde...


Adde, Linda och Johannes, så tjusiga


Fest nr 2! Lisa och Henke



Runt 12-slaget nångång, Järntorget



Pizza på natten, Norrlänningen och Morgan


Fleecetröjor och vatten, kan det vara nyår månne?


Hotfullt på andra sidan bordet.


Hoppas ni hade lika trevlig nyårsafton som jag!

God fortsättning, 2009 kommer bli bästa året någonsin!!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus