Ensammen

Idag var det fint vader igen! Tack!

Imorse akte Linda och Lisa till Dunsborough (stallet de var pa forra aret). Liten tripp for att kolla laget i ar. Med andra ord: forsta dagen jag ar helt ensam en hel dag sen jag kom hit for 6 veckor sen. Kandes konstigt, men samtidigt lite skont, en hel dag for mig sjalv att spendera tid hur jag sjalv vill och kanner for.
Jag var pa stranden i 3 timmar, badade, simmade och laste bok. Hur skont somhelst. Handlade och at mat. Laste lite mer. Sen SMINKADE jag mig! Valdigt ovanligt, gar jamt runt utan smink typ. Eller sa sminkar jag mig bara lite. Men nu... Ojoj, sa frisk och frach jag ser ut...:)

Nu har Johannes kommit hem fran jobbet, en kille fyllde ar, sa de var kvar extra lange pa yarden och firade.

Vi ska ga pa bio ikvall, The unborn. Men forst ska vi ata pa Sizzlers! Yummie!

Dags att ga nu! Bion borjar om ett par timmar!

See ya!

Regnrusk

Idag ar det forsta dagen pa 5,5 veckor det regnar. Riktigt ruskvader. Finns inget att gora forutom att spela yatzy, kolla tv, spela kort och surfa pa internet. Skulle kunna stada, men kanns onodigt eftersom vi gjorde det igar. Inge stokigt.

Har borjat lasa en ny bok, "snabba cash". Sjukt bra! Rekomenderar verkligen.

Linda och Lisa ar och traffar sina eventuella reskamrater. Far se om dom ar OK, eller om det blir nagra andra. Aterstar att se.

Johannes, stackarn, jobbar ute i regnet. Fick ett sms nyss. Han fros.

Nej, hungrig nu. Dax for mat! 

Vart tar tiden vagen?

Nu ar det mandag igen... Usch vad tiden gar fort, redan varit har en fjardedel av resan. Tack och lov har jag ingen san dar mandagsangest over att det ar langt kvar till ledigheten och helgen.

Igar var det sista sondagen denna sommar. Raknas det som. Men jag tycke det ar lika varmt som nar vi kom hit, om inte varmare! Tre veckor framover ska tydligen vara de varmaste pa hela aret, enligt taxichaffisen. Hoppas han har ratt!

I fredags firade vi Linda. Gick till Brighton beach och grillade, det var jag, Linda, Lisa, Johannes, Mia, Tobbe, Poul och Oskar. Ett litet trevligt gang! Tanken var att vi skulle till en nattklubb senare, men vi kom aldrig sa langt...

Resten av helgen gick at till att sega, ata chips och kolla pa film. Kanske ett par dopp i havet ocksa.

Idag ska vi till stan, jag ska soka jobb!

Hors senare!


Bilder fran Lisas kamera

   



   
(OK, jag ursaktar sandbilderna for eventuella kansliga lasare....)



   

   



Sadar! Nu har ni lite bilder att vila era ogon pa! Alla sma bilder gar att forstora.

Ha en bra dag!



Lindas 21-arsdag!

Idag fyller Linda 21! Jag och Lisa smog upp tidigt imorse (wellwell, typ halv nio), och fixade tyst iordning en fodelsedagstarta med 21 ljus pa, slog in ett paket med det vi hade: plastpasar. Skrev ett presentkort: en dagstripp med snorkling till Rottnest island. Sen gick vi sjungandes in till Lindas rum...:) Hon blev glad!:) Skriv ett grattis i hennes blogg: lindasofie.blogg.se

Sen fargade jag Lisas har... For 3:e gangen pa tva dagar! Men nu ser det bra ut..:)

Kom precis fran stranden... Jag alskar stranden, trottnar ALDRIG! Skulle kunna vara dar hela dagarna. Tur att Johannes jobbar, sa han slipper pinas av langtrakighet...:) Men vi har upptackt en laskig sak de senaste dagarna, maneter! Det har varit lugna vagor de senaste dagarna, och med det sa kommer maneterna fram. De tycks gilla manniskor, for dom ar runt en hela tiden! Huu! Som tur ar branns dom inte, dom ar bara laskiga.



Titta va fin tartan blev!

Du levande/You, the living

Igar ringde Tobbe och fragade om vi ville folja med pa utomhusbio, det skulle visas en svensk film. Sa jag och Johannes hangde pa honom och Mia. Jattemysigt var det! Man satt utomhus i en skogsdunge typ... Nermysta i filtar och kuddar. Och sa fort solen gick ner och det  borjade morkna startade bion. Sen att filmen var den samsta jag sett ar en annan sak. Sjalva upplevelsen var mysig! Jattefint var det!


Pa torsdag fyller Linda 21 och det ska vi fira pa fredag. Det blir nog BBQfest pa stranden. Sa idag har vi brudar irrat runt som yra hons pa stan i jakt efter nagot att ha pa oss. Jag failade, men det ar ju nagra dagar kvar tills det ar fredag, och jag ar ju ledig varje dag, sa nagot borde jag ju hitta...:)
Fick dessvarre inte jobbet pa IKEA forresten. Tror att det berodde pa att min engelska svek mig. Men nu ovar jag for fullt! Har ju Poul som larare!:) Ska soka jobb pa resturanger, casinot och barer. Men aterkommer med mer om detta sen.

Johannes borjar jobba imorgon som formworker (byggnadsarbetare). Han och Poul ska jobba tillsammans pa Tords (Mias pappas) firma. Tror att det ar bra for honom att fa ett jobb nu.. Han borjar bli uttrakad av att ligga pa stranden om dagarna.

Nej, nu ska vi dra oss tillbaks till lagenheten, kanske det gar nagon bra film pa TV ikvall?

Hoppas allt ar bra med er darhemma! Saknar er!

Semester

Tvatten klar och vi har hunnit ner till beachen en svang nyss. Idag ar det harligt vader! Solen skiner och det ar inte for varm eller for kallt, allderless allderless... UNDERBART!

I forrgar var det mulet och trist vader (jo, det hander faktiskt, har varit mulet 6 dagar av 30). Da tog vi bilen och akte till Kings park. Det ar Perths mest kanda park, och de flesta av er har nog sakert sett en och annan bild darifran nangang. Vi gick upp i ett utkikstorn och tog nagra bilder...

 
(Bilderna gar att forstora)

Forsta dagen det inte var for varmt for att ha T-shirt i lordags. Annars gar vi mest runt i tunna linnen och bikini...


Man vet att man har semester nar de storsta funderingarna om dagarna ar:

Vad ska man ata for mat om tre timmar?
Behover man smorja in sig idag?
Ska vi bada, sola, shoppa, lasa bocker, besoka nagon park eller kolla bio idag?
Ar det dumt att ta ett par glas vin en mandagkvall? Eller tisdag ocksa?
Vilket ar det godaste kottet att grilla?

Nu ar verkligen vara hjarnor och kroppar utvilade efter allt slit och jobb vi utstatt for att fa komma hit. Tack, det var det vart!

Mandag 16:e

Idag har vi tvattardag... Eftersom varat tvattrum i huset ar lite snuskigt sa gick vi till en tvatteria har pa gatan. Sa fordriver tiden lite pa internet sa lange...:)

Igar var vi pa Adventureworld! Det var jattekul, akte karuseller och badade i vattenparken!

Ojoj, nu ar tvatten redan klar... Kan lagga upp ett par bilder fran stranden haromdagen!









Uppdaterar mer sen!

3D BIO

Igar var det fredagen den 13:e... Efter en dags biltur runt om i stan gick vi pa grillfest hos Tobbe och Mia. Man kan aldrig trottna pa grillat i detta land! Darefter akte vi pa bio i Innaloo, det var "My bloody Valentine" i 3D format! Sjukt haftigt! Extra laskig blev den med 3D.... Om den gar i Sverige rekommenderar jag er att ga och kika pa den, absolut!!

Nu har jag vagat mig pa att kora lite med hyrbilen... Ar ju vanstertrafiek har, sa Johannes har haft uppgiften att kora forr, men nu borjar jag ocksa bli van. Det ar tur att det ar automatvaxel pa den iallafall, sa man slipper vaxla med vansterhanden!

Ikvall ska vi fira valentines day med en flaska vin kanske...:)

Langesen

Oj, nu har jag haft fullt upp nagra dagar och inte hunnit blogga.

I lordags var vi ut pa en riktig krogrunda i Fremantle jag, Johannes, Tobbe och Mia. Forst at vi mat pa "little creatures", jattehaftigt, man sitter inne pa ett bryggeri dar dom brygger ol. Mycket folk och god mat. Vi vagade oss pa att testa att ata kangaroo. Det smakade litegrann som radjur, lite vilt i smaken, fast ganska segt. Sen borjade pubrundan, gick fran krog till krog och shottade tequila. Sen nar vi var i fin form gick vi till en nattklubb och shakade. Val pa dansgolvet blev det slagsmal precis bredvid mig, och jag fick blod over HELA mig (pa min vita klanning) och i haret. Jag sag ut som en riktig slagskampe resten av kvallen. Men forutom det var det jattekul den kvallen!

Natten till mandag skulle Linda och Lisa anlanda fran Thailand. Jag akte dit och plockade upp dom. SAA kul att dom kom hit!!:):):) Sa nu bor dom hos oss, vi ar som ett litet kollektiv i varan lilla 3:a, fem pers! Men det ar hur trevligt somhelst! Alltid nagon att prata med eller hitta pa nagot med.

Sa i mandags hyrde vi en liten bil som vi ska ha och utforska med i en vecka. Hittills har vi varit och badat pa city beach och igar var vi pa kangaroosafari. Ska aventuellt aka till Adventureworld imorgon (en vattenpark och tivoli i ett). Och till helgen ska vi till Rottnest island (en paradis o).

Igar tog vi lill lordag och fixade iordning oss och satt hemma och spelade kort. Sen tog Poul (lagenhetskompisen) med oss till en nattklubb nara stan. Riktigt mycket folk och kul som tusan!

Sa idag ar vi lite sega... Har hamtat en stor plasma TV och surrond ljud, sa idag blir det mysdag med film och god mat. Har varit riktigt varm nu, igar var det 39 grader i skuggan. Pa kvallen var det nastan lika varm, sa det var fruktansvart svart att sova inatt. Alla gick med jamna mellanrum och tog kylande duschar inatt. Nastan lika varmt idag.

Nej nu ska vi hem och ata... Vi har en liten tavling som pagar, varje dag ska en person i kollektivet laga mat, sen ska vi betygsatta maten... Idag ar det Pouls tur, han ska gora mexikanskt. Spannande!

Just ja, nu nar Linda och Lisa ar har sa kanske jag kan forsoka ladda upp lite bilder fran deras kamera... Sa ni far se hur bruna och snygga vi blivit!:) Och vilka aventyr vi varit med om!

Ha det gutt! Kraming

Nytt husdjur

Titta vilken tjusig en jag hittade utanfor Tobbe och Mia...:)


Pokerhjalten!

Johannes gillar att spela texas holdem, och varje torsdag ar det turnering pa en pub nara oss. Jag foljde med honom igar och skulle titta pa medan han spelade. Men nar vi val kom dit sa tankte jag att jag kan ju reglerna, sa jag kan ju testa? Det var ju inga pengar att forlora liksom.

Det hela slutade med att jag hamnade med i finalbordet och kom 3:a av 70 personer! Helt sjukt. Folk fragade hur manga ar jag spelat, jag sa lite sjalvsakert "first time today"... Haha gissa vilka forvanade miner jag fick...:)

Sa det kommer bli en rutin, poker varje torsdag!:)


Skona dagar

Nu sitter vi pa internet cafeet igen...

Idag var det inte lika varmt som det varit tidigare dagar... Det ar iofs valdigt skont, gar att somna snabbt om kvallarna nar det inte ar potthett i rummet.
Just nu bor vi i lagenheten jag pratat om. Jatteskont att antligen fa packa upp och ha eget space att rora sig pa! Men vi bor inte sjalva dar. Vi har massa djur pa uteplatsen, t.ex odlor, spindlar och kackerlackor. Sa nu har jag fatt en ny fobi, kackerlackor. De forsta tre natterna dromde jag mardrommar om att lagenheten var full av insekter som krop pa mig. Kackerlackor ar dom vidrigaste insekterna jag vet!

Annars gillar jag lagenheten jattemycket! Mycket utrymme och oppen lagenhet, stora spegelgarderober och uteplats! Tankom jag kunde fa bo har langre och inreda lagenheten ocksa, da skulle jag alska den!

Sen har vi ju varan lagenhetspolare Poul, han ar en kiwi. (Nya Zeelandrare kallas kiwis) Men Poul ska snart flytta ut fran lagenheten, sa da far vi den for oss sjalv.
Men jag gillar Poul, han ar schysst och visar oss runt och hanger pa nar vi ska hitta pa nagot. Sa pratar han rolig kiwi dialekt och sager "too easy" till allt.

Kameran ar fortfarande trasig. Det skulle kosta lika mycket att laga den som att kopa en ny. Synd, 1200 kr bortkastade liksom. Sa jag ska in till stan och kopa en lite billigare som jag kan anvanda ist. Kan ju inte aka till australien i 5 manader och komma hem med typ 20 bilder...




Har ar en bild som jag tog med min kamera for 30 minuter sen. Men lika glad for det ar jag!


Jobb kanske?

Sitter pa ett internet cafe just nu och skriver CV, ska pa arbetsintervju om 4 timmar! Onska mig lycka till! :)

Hoppas hoppas hoppas!! :)

ÅÄÖ!!=)

Idag har vi atit sushi inne i stan. En san dar sushi bar med rullband var vi till. Det var inge vidare tyckte jag... Blev spyfardig. Men Johannes, han diggade det! Som all mat iofs.

Åhh, nu upptäckte jag hur man gör åäö på den här datorn!=) (På Tobbe och Mias dator)

Väntar på att Tobbe ska bli klar, så ska vi åka till våran lägenhet och packa upp våra saker ur resväskorna för första gången! Ska bli skönt att slippa bo i våra resväskor.

Idag är det 39 grader varmt. I skuggan. Lagom fuktigt innanför kläderna...

Inget hem

Sadar, klockan ar 21:00 och det ar fortfarande riktig hetta. Imorgon ska det bli 38 grader... Flakten star och snurrar for fulla muggar.

Idag checkade vi ut fran hostellet, i hopp om att fa en lagenhet senare pa dagen. Kollade pa lagenheten igar och fick bekraftat att vi ska fa den, en 2 bedroom med oppen planlosning mellan tv-rum och kok. Ligger pa nedersta vaningen sa det finns uteplats ocksa. Nara stranden och kanonpris. Kostar en lada bira i veckan under forsta tiden. Det ar Tobbes kompis som hade den, men han bor aldrig i den, sa da far vi ta den. Men fick inte tag pa honom idag, sa imorgon kanske det blir istallet.

Sa nu sitter vi ater med all packning hemma hos Tobbe och Mia.

Idag var vi pa stranden i hopp om lite kylande hav, men det hjalpte knappast... Men jag ska inte klaga, vi vet ju vad vi har gett oss in pa. Australien ar ju inte kant for att vara fruset... Sen var vi i Hillarys igen, denna gang med bil. At god mat pa en resturang. Senare var vi till Tord och Wan och halsade pa. Tord ar Mias pappa och Wan ar hans thailandska fru. Jattetrevliga!

Nu ska vi kolla pa lite film, Underworld 3 kommer pa bio snart, sa vi kollar pa 1:an och 2:an nu innan.

Hors sen!

Just ja, min kamera har gatt sonder! :( Displayen ar trasig, men ska lamna in den pa lagning imorgon. Sa kan inte lagga ut nagra nya bilder nu. Men den som vantar pa nagot gott....   :)


Varmt!

Idag ar det riiiktigt varmt! Sitter och flasar framfor datorn.. Uppdaterar mer ikvall! 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus