Ugnspannkaka

Åhh, väntar på att ungspannkakan ska bli klar! Känner doften... Är jättehungrig!! Ibland blir pannkakan jättefin och gyllenbrun, men oklar och degig i mitten, och ibland blir den perfekt. Varför blir det så ibland när jag använder samma recept varje gång? Och samma ungsform? Och samma mängd? Why?




Receptet kommer från Arla.

3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 st ägg
1 tsk salt
300 g bogfläsk
3 msk smör & rapsolja

Sätt ugnen på 225°. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken. Vispa i ett ägg i taget och salta. Skär fläsket i tärningar. Ringla smör-&rapsolja i en långpanna, ca 30×40 cm. Lägg i fläsket och rör om. Stek fläsket i mitten av ugnen ca 10 min. Häll pannkakssmeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen 20–25 min.


Kommentarer från er söta läsare.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus